Loading...

Het Groene Goud

Avocado’s zijn vruchten uit het paradijs. Een nootachtige room zachte groene boter. Deze heerlijke vulling zit verpakt in een donkergroene korst en heeft een vorm van een magische toverbal waar de Inca’s al van snoepte.

Met enorm veel goede vetten aan boord en een smaak als geen ander is deze vrucht razend populair. Naast flinterdunne slices door de salade, of sophisticated gesmasht met een gepocheerd eitje kan je met avocado’s nog iets maken waar iedereen van watertand: guacamole. 

Het geheim van de Inca’s

In deze Guacamole cursus van maar liefst  2 uur leer ik-Ramses Draak- jou alle geheimen van zelf een echt goede guacamole maken. Ik vertel je op boeiende wijze over de geschiedenis van de avocado (wist je dat de naam Avocado afkomstig is van het woord Teelbal zoals (o.a.) de Inca’s ze noemde! (ahuacatl) Echt waar! 

Wordt een pro! 

Maar ik leer je ook hoe je zelf de beste avocado’s inkoopt (en dat zonder te knijpen), hoe je zelf je avocado nou echt ready to eat maakt in plaats van dat het alsnog een tennisbal is waarmee je een gat in iemands hoofd kan gooien én welke endogene factoren jij naar je hand kan zetten om dat perfecte stadium te bereiken om de romigste guacamole te maken.

Je leert de allerbeste technieken

Maar we gaan ook samen op ontdekkingsavontuur. Ik breng je technieken bij zodat je guacamole diepgaande smaak layers heeft met de perfecte frisse zuurbalans. Met de juiste umami-touche. We denken na over structuur, mond gevoel en differentiëren met verschillende variaties.

Cursus programma?

We beginnen met wat theorie die op een erg visuele manier gepresenteerd wordt. Daarna doen we een aantal tastings. Dan gaan we lekker aan de slag. Het is dan ook een echte do-workshop. Elke deelnemer krijgt een vijzel tot zijn beschikking en maakt tijdens de cursus verschillende soorten guacamole met de opdracht om zelf één unieke signature guacamole te maken. Aan het einde van de cursus eten we lekker de guacamole op en proeven we elkaars creaties. De winnaar met de beste guacamole-creatie krijgt wel een hele toepasselijke prijs.